Meer informatie over cochleair implantaten en gehoorverlies

Wat is een cochleair implantaat precies?
 

Het is geen hoortoestel. Waar hoortoestellen geluid versterken, overbruggen cochleair implantaten het beschadigde gedeelte van het binnenoor. Hiervoor maken ze gebruik van elektrische stimulatie om u te laten horen. Doordat een cochleair implantaat gebruikmaakt van een geavanceerd microfoon- en spraakprocessorsysteem is het de enige technologie die in staat is om een van de vijf zintuigen functioneel te herstellen. Bovendien worden cochleair implantaten, in tegenstelling tot hoortoestellen, gedekt door de meeste zorgverzekeringen. 

Bekijk hier meer informatie over hoe cochleair implantaten werken.
 

Het is een levenslange oplossing

Het is geen hersenoperatie, maar een routinematige chirurgische ingreep waarbij een kleine insnede wordt gemaakt achter het oor om het implantaat te plaatsen. U kunt waarschijnlijk dezelfde dag weer naar huis.

 

Het is geschikt voor elke leeftijd  

Cochleair implantaten kunnen worden gebruikt door mensen van alle leeftijden vanaf ongeveer het eerste levensjaar.

Ervaringsverhalen

Welkom. Als u hier bent beland, heeft u waarschijnlijk een aantal vragen over cochleaire implantaten.

  • Komt u, of een dierbare, in aanmerking voor CI's?
  • Wat is het verschil tussen CI's en hoortoestellen?
  • Hoort u met CI's beter dan u nu hoort?
  • Is een chirurgische ingreep noodzakelijk?

We begrijpen dat u zich enigszins overweldigd kunt voelen. Gelukkig staat Advanced Bionics voor u klaar om u basisinformatie te verstrekken. Als u besluit dat u de volgende stap wilt zetten, regelen we een audioloog voor u die uw specifieke vragen kan beantwoorden en uw persoonlijke situatie kan beoordelen.

U staat er niet alleen voor

Meer dan 5% van de wereldbevolking (ruim 360 miljoen mensen) lijdt aan gehoorverlies. Gelukkig leven we, dankzij de moderne technologie, in een tijd waarin we desondanks ons normale, volwaardige leven kunnen leiden.

Er zijn zo veel mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies die een succesvol leven leiden dankzij de baanbrekende technologie van AB. Doordat we al meer dan 20 jaar ervaring hebben, weten we dat het werkt, omdat we iedere dag opnieuw de geweldige resultaten zien.

Het verhaal van Jim

Het verhaal van Aria

Het verhaal van Barbara en Pati

Met behulp van AB kunt u optimaal van het leven genieten. Als hoortoestellen u niet helpen en u beter wilt horen dan u nu doet, bent u hier aan het juiste adres. Vul deze korte vragenlijst over geschiktheid in om te ontdekken of cochleair implantaten voor u de juiste oplossing zijn. 

Vind een oplossing voor uw gehoorverlies of praat met een medewerker 

We begrijpen dat elke situatie uniek is. Daarom helpen wij u graag met het vinden van een oplossing voor uw gehoorverlies. Afhankelijk van uw situatie kunt hier vinden welke oplossingen mogelijk voor u geschikt zijn.

Als u ervoor kiest om samen met ons de reis naar beter horen te beginnen, dan staan onze medewerkers altijd tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden. U kunt op verschillende manieren contact opnemen:

 

Neem contact op

Telefoon   +31 88 600 8830
Email: info.benelux@AdvancedBionics.com

Zoals al gemeld, weten we dat elke situatie uniek is en dat elke kandidaat een verschillend doel en verschillende vrezen heeft. Onze deskundige medewerkers willen u en uw dierbaren het allerbeste bieden. Door middel van een kort gesprek kan de oplossing worden vastgesteld die het beste bij uw levensstijl past.

 

Horen en Gehoord worden™

Onze Bionic Ear Association (BEA™) is een gemeenschap van ervaringsdeskundigen, kandidaten en professionals die samenwerken om de voordelen en de optimale toepassing van cochleair implantaten en Advanced Bionics-technologie te promoten.

Praat met ervaringsdeskundigen over cochleair implantaten

Soms helpt het om met iemand te praten die dit proces al heeft doorgemaakt. We hebben verschillende manieren ontwikkeld om u in contact te brengen met mensen die al hetzelfde hebben doorgemaakt en die met alle plezier met u kletsen, lachen en hun verhalen met u delen.
 

Shuk Ling Yuen, AB CI-drager

Steve Dawson, AB CI-drager


HoorReis.nl

Voeg u bij de grootste gemeenschap van positieve, ondersteunende mensen die in de voordelen van implantaten geloven. Ontmoet kandidaten, gebruikers, professionals en wetenschappers die precies weten wat u doormaakt en neem vervolgens deel aan één van de tientallen gesprekken over het plezier en de uitdagingen van horen met cochleair implantaten.

 

Contact met een mentor

Via het mentor-programma van de BEA™ kunt u rechtstreeks in contact komen met een andere cochleair implantaatdrager of een ouder die het proces van kiezen en leven met cochleair implantaten kan helpen sturen.

 

TheListeningRoom.com

Een uitgebreide database aan revalidatiehulpmiddelen voor kinderen, tieners en volwassenen.

Leer, deel en maak nieuwe vrienden op onze CI-informatiebijeenkomsten

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom dan tijdens één van de CI-informatiebijeenkomsten in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Kijk op de evenementenkalender wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen om u te helpen bij uw hooroplossingen. U kunt erop rekenen dat onze gemeenschap van audiologen en cochleair implantaat-gebruikers u kan helpen om te horen en gehoord te worden. Een vertegenwoordiger van Advanced Bionics neemt binnenkort contact met u op!

Indien uw vraag onmiddellijke aandacht vereist of als u aanvullende vragen hebt, neem dan contact met ons op via info.benelux@AdvancedBionics.com.

Spreek ons

Onze toegewijde audiologen staan voor u klaar.


AB hecht veel waarde aan uw privacy. We verkopen of dragen uw persoonsgegevens nooit over aan andere bedrijven voor marketingdoeleinden.