Finland
fi

Tietosuojalauseke

Yleiset tiedot

Osana innovaation, sitoutumisen ja vastuullisuuden arvoja Sonova-konserni (Sonova Holding AG ja sen kaikki tytäryhtiöt ) kunnioittaa kaikkien niiden henkilöiden yksityisyyttä, jotka ovat luovuttaneet meille henkilötietojaan ja joihin kuuluvat muun muassa sivustojemme ja sovellustemme käyttäjät. Tässä tietosuojalausekkeessa (”lauseke”) määritetään toimet, jotka olemme toteuttaneet Sveitsin, EU:n ja muiden sovellettavien lakien tietosuojavaatimusten täyttämiseksi henkilötietojen keräämisen, säilyttämisen, käytön ja siirtämisen (”käsittely”)osalta.

Määrittelemme henkilötiedot seuraavasti:  kaikki tiedot, joista joku voi tai voisi selvittää henkilöllisyytesi, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, laitteen sarjanumero ja henkilötunnus.

Tässä lausekkeessa selostetaan, miten käsittelemme henkilötietoja, joita saamme sinulta jonkin Sonova AG:n tai sen tytäryhtiöiden (”Sonova” tai ”me”) omistaman tai ylläpitämän sivuston tai sovelluksen kautta.     Tämä tietosuojalauseke koskee yksinomaan henkilötietoja, joita Sonova kerää verkossa, esimerkiksi verkkosivuston, sähköpostin ja muiden verkkotyökalujen ja -sovellusten avulla, mutta ei verkon ulkopuolella tapahtuvaa tietojen keräämistä.

Huomaa, että lausekkeen sisältämät Sonovan palvelut ja tiedot koskevat vain aikuisia, eivät alle 16-vuotiaita lapsia. Emme tietoisesti kerää verkossa henkilötietoja alle 16-vuotiailta. Henkilötietojaan antavat henkilöt vahvistavat olevansa vähintään 16-vuotiaita. Jos saat selville, että lapsesi on antanut meille henkilötietoja ilman hyväksyntääsi, voit ilmoittaa asiasta meille kohdan "Yhteydenotto" ohjeiden mukaisesti. Jos saamme selville, että olemme keränneet henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta, ryhdymme viipymättä toimenpiteisiin tietojen ja lapsen profiilin poistamiseksi.

Suostumus tietojen keräämiseen

Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme antaa sinulle haluamiasi palveluja, tuotteita ja tietoja, suorittaa kanssasi tekemämme sopimuksen mukaisia toimia tai jotta voimme analysoida ja tilastoida tietoja esimerkiksi tuotteidemme ja palvelujemme sekä sivustojemme ja sovellustemme sisällön parantamiseksi sekä toteuttaa hallinnollisia toimia.

 

Joissakin tapauksissa voimme lisäksi pyytää erikseen suostumustasi henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen, etenkin silloin kun lähetämme sinulle tuotteitamme ja palvelujamme koskevaa markkinointimateriaalia tai uutiskirjeitä.

Lausekkeen tarkistaminen

Voimme satunnaisesti tarkistaa tätä lauseketta tarpeen mukaan. Tällöin lausekkeen tarkistetut versiot julkaistaan tällä sivulla. Tarkistettu lauseke koskee vain sellaisia tietoja, jotka kerätään tarkistetun lausekkeen voimaantulopäivän jälkeen. Sinun kannattaakin käydä säännöllisesti tällä sivulla lukemassa tuoreimmat tiedot tietosuojakäytänteistämme. Jatkamalla palvelujemme käyttöä sen jälkeen, kun lausekkeeseen tehdyt muutokset on julkaistu, hyväksyt muutokset.

 


Mitä henkilötietojasi keräämme?

Useimmat palvelumme eivät vaadi rekisteröitymistä, joten voit käyttää sivustojamme tai sovelluksiamme antamatta meille henkilötietojasi. Jotkin palvelut kuitenkin edellyttävät rekisteröitymistä ja sen vuoksi henkilötietojen antamista meille. Keräämiemme henkilötietojen tyypit riippuvat kanssakäymisestäsi Sonovan kanssa sekä käyttämistäsi palveluista, mutta yleensä ne voivat sisältää nimen ja yhteystiedot sekä tiedot sivuston tai sovelluksen käytöstä. Voimme kerätä myös terveyteesi liittyviä tietoja, joita annat vastaamalla kysymyksiimme ja kyselyihimme. Voimme saada henkilötietojasi myös seuraamalla, miten käytät palvelujamme, esimerkiksi evästeiden avulla (evästeiden käytöstä kerrotaan tarkemmin jäljempänä).

 

Miten käytämme henkilötietojasi?

Voimme käyttää henkilötietojasi vain tässä lausekkeessa selostetulla tavalla palveluidemme tarjoamiseksi, pyyntöihin vastaamiseksi ja sovellettavien lakien muuten sallimassa tai vaatimassa määrin taikka oikeus- tai rikostutkintaa varten. Voimme lisäksi anonymisoida tai pseudonymisoida ja yhdistää kerättyjä tietoja tilastointia varten, jotta voimme parantaa tuotteitamme ja palvelujamme.  Ellet halua antaa meille näitä tietoja, älä käytä näitä ominaisuuksia sivustoillamme tai sovelluksissamme.

 

Kenelle luovutamme henkilötietojasi?

Sonova ei myy henkilötietojasi.  Jaamme tai muuten luovutamme henkilötietosi tytäryhtiöillemme tai muille luotetuille liikekumppaneille, jotka toimittavat palveluja puolestamme, esimerkiksi teknisen tuen antamiseksi, sivustojemme ja sovellustemme hyödyllisyyden arvioimiseksi, markkinointitarkoituksiin (jos olet antanut suostumuksesi) ja muunlaisten palvelujen toimittamiseksi. Voimme luovuttaa henkilötietojasi myös evästeiden avulla mainosverkostoille siinä laajuudessa, johon olet antanut suostumuksesi. Olemme tehneet näiden osapuolten kanssa sopimukset sen varmistamiseksi, että henkilötietoja käsitellään ohjeidemme mukaisesti sekä tämän tietosuojalausekkeen ja muiden asiaankuuluvien salassapito- ja tietosuojatoimien mukaisesti.

Luovutamme henkilötietojasi näille osapuolille ja muille edellä mainituille kolmansille osapuolille, mukaan lukien viranomaisille, vain siinä määrin kuin se on välttämätöntä tilaamiesi tai valtuuttamiesi palvelujen toimittamiseksi, sinun, meidän ja muiden oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden takaamiseksi, palvelujemme tietoturvan ylläpitämiseksi, sovellettavien lakien, asetusten tai määräysten noudattamiseksi tai jos tietojen luovuttaminen on muutoin välttämätöntä oikeus- tai rikostutkintaa tai oikeuskäsittelyä varten.

Huomaa, että edellä mainitut Sonovan tytäryhtiöt ja sivuliikkeet sekä viranomaiset, asiakkaat ja toimittajat, joille voimme luovuttaa henkilötietojasi, saattavat sijaita asuinmaasi ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloissa, jonka tietosuojalait voivat poiketa asuinmaasi tietosuojalaeista. Tällöin varmistamme henkilötietojesi asianmukaisen suojauksen ottamalla käyttöön tarvittavat oikeudelliset mekanismit, kuten EU:n vakiosopimuslausekkeet.

 

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Olemme toteuttaneet monenlaisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta pääsyltä, käytöltä ja luovuttamiselta. Ne perustuvat yleisesti hyväksyttyihin teknisiin ja organisatorisiin toimiin, kuten kulunvalvontaan, salasanojen käyttöön, salaukseen ja säännöllisiin suojausarvioihin.

 

Miten pitkään säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tässä lausekkeessa määritettyjen tarkoitusten täyttäminen edellyttää, sovellettava laki vaadi tai salli pitempää tai lyhyempää säilytysaikaa.

 

Miten voit valvoa henkilötietojesi käyttöä tai poistaa niitä?

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietojasi säilytämme, sekä vaatia meidän tai jonkin liikekumppaninamme olevan kolmannen osapuolen hallussaan pitämien henkilötietojesi korjaamista tai poistamista. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai vaatia sen rajoittamista, ja voit jättää paikalliselle tietosuojavaltuutetulle valituksen henkilötietojesi käsittelystä.

Jos haluat esittää tällaisen vaatimuksen, ota meihin yhteyttä kohdan Yhteydenotto mukaisesti. Kun olet todistanut henkilöllisyytesi riittävällä tavalla, vastaamme sinulle kohtuullisen ajan kuluessa.

 

Evästeet ja käytön seuranta

Käytämme evästeitä eli pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat automaattisesti tietokoneesi kiintolevylle, ja vastaavia tekniikoita suoraan tai kolmansien osapuolten, kuten Google Analyticsin tai vastaavien analysointipalvelujen, kautta.

Evästeiden avulla voimme tallentaa esimerkiksi verkkoaluenimen, internet-palveluntarjoajan, käyttöjärjestelmän, käynnin päivämäärän ja kellonajan, käyttämäsi sivut ja tekemiesi hakujen tyypit.   Keräämme tällaisia tietoja esimerkiksi järjestelmänhallinnan suorittamiseksi ja koottujen tietojen raportoimiseksi tytäryhtiöille, liikekumppaneille ja/tai myyjille, jotka analysoivat sivustoja ja sovelluksia sekä arvioivat sivustojen suorituskykyä puolestamme.

Tietojen avulla tallennamme mieltymyksesi ja asetuksesi, kehitämme sivustojemme ja sovellustemme sisältöä, mahdollistamme rekisteröitymisen sivustoille ja sovelluksiin, kokoamme tilastoja sivustomme käytön tai aktiivisuuden arvioimiseksi ja toteutamme sisäisiä toimintoja ja markkinointitutkimuksia.

Sinulla on oikeus valita, hyväksytkö evästeiden käytön ja haluatko kieltää Google Analyticsin käytön. Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimen asetuksia niin, että sivusto ei voi tallentaa evästeitä tietokoneeseesi tai mobiililaitteeseesi. Huomaa kuitenkin, että jos estät tiettyjen toiminnallisten evästeiden käytön, et välttämättä voi käyttää kaikkia sivuston toimintoja.

Lisätietoja käyttämistämme evästeistä on evästekäytännössämme täällä.
Yleistä tietoa evästeiden hallinnasta All About Cookies -sivustolla (http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/ ). Jos haluat saada lisätietoja Google Analyticsistä tai kieltää sen käytön, napsauta  tätä[c1]  ja siirry osoitteeseen https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Vuorovaikutteiset ominaisuudet

Jotkin sivustomme ja sovelluksemme sisältävät vuorovaikutteisia ominaisuuksia, kuten blogeja, viestitoimintoja ja uutisvirtoja.  Jos lisäät sisältöä tällaisissa toiminnoissa, ota huomioon, että muut käyttäjät näkevät lisäämäsi sisällöt ja että sisällöt eivät ole yksityisiä eivätkä luottamuksellisia.

Yhteydenotto

Voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä jäljempänä olevia yhteystietoja, jos sinulla on tähän lausekkeeseen liittyviä kysymyksiä, kommentteja tai huolenaiheita tai jos haluat pyytää pääsyä henkilötietoihisi tai käyttää tietosuojaoikeuksiasi. Voit ottaa yhteyttä myös tietosuojapäällikköömme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@sonova.com.

 

Kiitos mielenkiinnostasi Sonovaa kohtaan!

 

 

Sonova AG

Laubisruetistrasse 28

8712 Stäfa, Sveitsi

Puhelinnumero: +41 58 928 0101

Sähköposti: privacy@sonova.com

 

Voimaantulopäivä: 25. toukokuuta 2018

 

Evästeiden hyväksymistä koskeva ilmoitus

Tällä verkkosivustolla käytetään evästeitä.  Lisätietoja evästeiden käytöstä on evästekäytännössämme.  Yleistä tietoa evästeistä on osoitteessa www.allaboutcookies.org.    

 

 

 Google Analytics on Google Inc:n (”Google”) tarjoama verkkoanalysointipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita analysoidakseen, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoja, ja tarjotakseen muita verkkosivustoon ja internetin käyttöön liittyviä palveluita. Sivuston käyttöä koskevat tiedot mukaan lukien lyhennetty IP-osoitteesi lähetetään Google Analyticsille ja tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseviin palvelimiin. Google käyttää näitä tietoja sivuston käytön arvioimiseksi, sivuston tapahtumia koskevien tilastollisten raporttien laatimiseksi ja muiden sivustoon ja internetin käyttöön liittyvien palvelujen tarjoamiseksi. Google voi myös siirtää nämä tiedot kolmansille osapuolille, jos jokin laki siihen velvoittaa tai jos kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja Googlen puolesta. Käyttämällä tätä sivustoa annat suostumuksesi siihen, että Google saa käsitellä henkilötietojasi tässä tietosuojalausekkeessa kuvatulla tavalla. Voit kuitenkin myös kieltää Google Analyticsin käytön.  Jos haluat saada lisätietoja Google Analyticsistä tai kieltää sen käytön, mene osoitteeseen https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.